thea van dommelen“Amarant heeft in mij geïnvesteerd”  

"Op mijn 45ste maakte ik een echte carrièreswitch. Jarenlang werkte ik in de horeca. Ik droomde van een baan in de gezondheidszorg en via het uitzendbureau kon ik aan de slag als huishoudelijk medewerker bij Amarant. Een goede keuze, ik had het direct naar mijn zin. Mijn clustermanager was tevreden met mijn werk en hij gaf me een kans: ik kon een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) volgen. Een opleidingstraject van drie jaar tot verzorgende. Ik ben het avontuur aan gegaan en in 2005 heb ik mijn diploma gehaald. Geweldig dat ik deze kans gekregen heb.

Ik begeleid ouderen met een verstandelijke beperking. Zij willen genieten van hun oude dag, net als andere senioren. Ik bied een woonomgeving waarin harmonie, sfeer en rust de hoofdrol spelen. De woonvoorziening is een thuis voor onze cliënten. Zo goed mogelijk lever ik een bijdrage aan een waardevol bestaan voor onze cliënten. Dat geeft veel voldoening. Dat wil overigens niet zeggen dat ik alles doe voor mijn cliënten.  Kan een cliënt zelf zijn tanden poetsen, dan laat ik hem dit zelf doen.  Behoud van vaardigheden is belangrijk. Zo switch ik tussen begeleiden en verzorgen. Een leuke afwisseling.

Mijn collega’s zijn erg belangrijk voor mij en ik werk graag in een team. We staan open voor elkaars ideeën. Zo komen we samen tot de beste oplossingen en bovendien roest je niet vast. Ons team bestaat uit persoonlijk begeleiders en begeleiders. Ik voel me als begeleider niet ondergeschikt aan de persoonlijk begeleider. Er is veel ruimte voor eigen initiatief. Ik vind het bijvoorbeeld erg leuk om stagiaires te begeleiden en nieuwe collega’s in te werken. Hiervoor krijg ik alle ruimte. De stagiaire die ik vorig jaar begeleidde, is nu in dienst als persoonlijk begeleider. Dat is voor mij het ultieme compliment!"