peggy brekelmans“Ik krijg de tijd om een band op te bouwen met cliënten”  

"Ik heb mijn diploma HBO-V nog niet zo lang op zak en ben dus een starter op de arbeidsmarkt. Ik heb bewust gekozen voor Amarant. Tijdens mijn eindstage kwam ik terecht bij een woonvoorziening voor kinderen met een ernstige meervoudige beperking. Het contact met de cliënten vond ik heel leuk en gelukkig kon ik er blijven werken! Nu ben ik fulltime in dienst van Amarant.  Veel HBO-V’ers kiezen voor een baan in het ziekenhuis. Ik denk dat daar minder tijd is om een band op te bouwen met patiënten. Binnen de gehandicaptenzorg krijg je hiervoor alle ruimte! Ik heb met meerdere cliënten een intensief contact. Met steun van mijn collega’s zorg ik dat ik niet doorsla in emotionele betrokkenheid. Ook dat is belangrijk. Gelukkig helpen mijn vriend en mijn collega’s om situaties te relativeren.

Amarant is een innovatieve organisatie en we werken met beproefde methoden. Voorbeeld is de Vlaskamp methode. Door specifieke en kleine doelen te stellen voor onze cliënten en tijdig te evalueren, zien we resultaat. Geweldig. Mijn clustermanager is overal nauw bij betrokken. Ze zorgt voor duidelijkheid en zij bewaakt de goede werksfeer. Het onderlinge contact in het team is goed en we hebben vertrouwen in onze gezamenlijke kennis en kunde. Bij cliënten met een ernstige meervoudige beperking komt je verpleegkundige kennis vaak goed van pas. Denk aan het geven van sondevoeding, katheteriseren of het spuiten van insuline. Als verpleegkundige is dat natuurlijk één van de uitdagingen die je zoekt in je werk. Bij Amarant krijg je de kans om je verpleegkundige kennis in praktijk te brengen en te onderhouden. En voor aanvullende scholing kun je naar de Amarant Academie.

De slogan van Amarant is gewoon, heel bijzonder en dichtbij. Al mijn cliënten zijn bijzonder. Het bieden van goede zorg is voor mij de normaalste zaak van de wereld en ik probeer zo dicht mogelijk bij mijn cliënten te staan. Zo ontstaat er een warm contact. Amarant past echt bij mij."